Open VLD

Actua en Eddie

Het is zover! Morgen wordt een nieuw bestuur gekozen voor onze gemeente. De kiezer beslist en elke stem telt! Ik wens alle kandidaten veel succes !!

13/10/2018

Tekst ...

Het is zover! Morgen wordt een nieuw bestuur gekozen voor onze gemeente. De kiezer beslist en elke stem telt! Ik wens alle kandidaten veel succes !!
Er is sinds enige tijd een probleem met mijn website. Ik kan geen tekst meer invoeren, alleen in de titel.

6/10/2018

Tekst ...

Brussels Stephex Masters

2/09/2018

Tekst ...

Brussels Stephex Masters
Opendeurdag Torenhof een schot in de roos !

2/09/2018

Tekst ...

Opendeurdag Torenhof een schot in de roos !
Stoofstraatkermis

23/08/2018

Vanavond verwachten wij Dries en De Nieuwe Martelaren in onze straat. Dankzij de nieuwe ploeg kan Stoofstraatkermis weer doorgaan. Hopelijk gaat de regen Merchtem voorbij en komt iedereen mee genieten. Ook het Merchtems kampioenschap vogelpik begint om 19u00. Ik wens hen alle succes. Enkele foto's van de kermis vindt u in mijn album.

Kermis gaat van start

18/08/2018

Het is alweer zover ! Kermis in Merchtem ! Voor de laatste keer mag ik als burgemeester 'onze' kermis openen en onze Koninklijke Harmonie St Cecilia aankondigen. De weergoden zijn ons goed gezind. Klaar voor alweer een onvergetelijke week. Geniet ervan !

Kermis gaat van start
Groen kost geld

9/05/2018

Wist u dat de gemeente jaarlijks voor ruin 25.000 euro planten , struiken , heestersbomen en ander plantmateriaal koopt? Mooi bedrag toch om onze gemeente op te fleuren...

Groen kost geld
GTSM

3/05/2018

Het college koopt voor de GTSM 2 elektrohydraulische perstangen en opspangereedschap, 2 metalen pioneers en werktafels aan voor 10.000 euro.

GTSM
Verlichting

2/05/2018

Het college heeft zijn akkoord gegeven voor het bijplaatsen van een verlichtingstoestel op de bestaande betonpaal in de Galgestraat ter hoogte van huisnummer 134. De werken gebeuren door Eandis (700 euro).

Verlichting
Onderhoud wegjes wordt anders aangepakt.

1/05/2018

.In het kader van alternatieve onkruidbestrijding zijn er op onze kerkhoven aanpassingen die we zouden willen uitvoeren betreffende wegjes die niet gebruikt worden maar veel en intensief onderhoud vragen, we zouden deze ongebruikte of onnuttige wegjes willen wegnemen en inzaaien met gras zodat dit mee kan onderhouden worden met de grasperken. Aangezien het momenteel meer werk is om te manoeuvreren om rond deze wegjes te rijden dan dat we kunnen doorrijden op grotere percelen, levert het zowel qua maaien als qua onkruidbestrijding een serieuze tijds- en kosten besparing op om deze wegjes weg te nemen en in te zaaien met gras.
Specifiek gaat het over:
Brussegem kerk:
Het grindpad in rode kiezel rond de kerk wordt niet gebruikt aangezien de graven zich in het gazon bevinden en (weinige) de bezoekers dus over het gazon naar de graven gaan;
Brussegem kerkhof:
Langsheen de haag die rondom het kerkhof staat zouden we een grasstrook willen aanleggen, afgeboord met een kleine borduur. Dit omwille van het brandgevaar bij de onkruidbestrijding. De wegjes zijn hier breed genoeg om dit te realiseren. (de haag heeft al meermaals vuur gevat);
Peizegem kerkhof:
Verschillende kleine wegjes die doodlopen of nergens naartoe gaan maar heel onpraktisch zijn voor het onderhoud, zowel voor het maaien van het gras als de zeer intensieve onkruidbestrijding
In de zone voorzien voor urnekelders waar de eerste jaren nog niet begraven word zouden we ook graag de wegjes wegnemen en inzaaien met gras. We kunnen de borduurs hier laten zitten voor wanneer we deze wegjes binnen 5 of 10 jaar nodig hebben, dan hoeven we enkel de dolomiet aan te leggen naar behoefte maar vereenvoudigd het onderhoud hier al vele jaren.
Het college gaat akkoord met de voorstellen.

Onderhoud wegjes wordt anders aangepakt.

Top