Open VLD

Actua en Eddie

Terug uit Japan.

23/09/2017

Beste lezer, hier ben ik (opnieuw). Pas terug uit Japan (Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima,...).
Een heel leerrijke ervaring waarover ik u graag wil berichten Bij deze nog eens een woord van dank aan mijn waarnemend burgemeester , Steven Elpers, die de taak feilloos op zich heeft genomen.
De belangrijkste dingen die ik zal onthouden ivm Japan zijn:
*zeer stipte timing ivm vergaderen , uitstappen , enz (tot op de minuut juist);
*alle dagen 'rauwe vis'...
*uiterst propere straten , zelfs in Osaka, een stad met 8 miljoen inwoners.
*ongelooflijk nauwkeurig respecteren van de wegcode in het verkeer.
*fietsers en voetgangers op een fiets-voetpad; geen aparte fiets-en voetpaden
*de schoenen uitdoen voor elk restaurantbezoek of bezoek aan één van de zovele Boedhatempels
*na een vergadering met 'nieuwe' actoren , worden kleine geschenkjes overhandigd , die je pas thuis mag openmaken
*snuiten van de neus,niezen mag nooit aan tafel
*dresscode: donker kostuum met wit hemd; een das wordt er gedragen vanaf 1 oktober (verplicht)
*Het internationale gezelschap dat enorm is meegevallen.
*het uurverschil van 7u (later), vraagt wel wat aanpassingsvermogen.
* 'skypen' is gewoon fantastisch.
Conclusie: mooi land , speciale cultuur maar... België en bij uitstek Merchtem blijft de top!...

Terug uit Japan.
Japan.

17/09/2017

Beste bezoeker, wanneer je dit leest ben ik in Japan (Tokyo). Een weekje maar, voor professionele maar ook ontspannende , toeristische doeleinden. Tijdens mijn afwezigheid is Steven Elpers waarnemend burgemeester. Je kan hem bereiken op 0474942212 Dagelijks skype ik met Marleen en Jan jr. Indien, jullie iets 'dringend' te melden hebben , kan ik via haar op de hoogte worden gebracht. Tot zaterdag ek, Eddie

Japan.
Voor 130.000 euro asfalt.

16/09/2017

Het college heeft voor ruim 130.000 euro nieuwe asfalt zijn goedkeuring gegeven. Hiermee worden nieuwe wegen of gedeelten ervan aangelegd. Merchtem blijft investeren in zijn wegenis!!

Voor 130.000 euro asfalt.
Laaghangende zon!

14/09/2017

“PZ AMOW vraagt bestuurders extra aandacht voor mekaar te hebben. In deze tijd van het jaar vermindert de laag hangende zon dikwijls de zichtbaarheid ernstig.
Reflectie door een nat wegdek versterkt dit fenomeen nog. Je dimlichten overdag gebruiken zorgt ervoor dat ander weggebruikers je veel beter en sneller zullen opmerken. Een anticiperende rijstijl met aangepaste snelheid en het nemen van voldoende tijd om maneuvers met voldoende marge uit te voeren kunnen de verkeersveiligheid enkel maar gunstig beïnvloeden. De gewonnen seconden verdwijnen in het niets bij een aanrijding!”
foto: Willy Sommers , Laat de zon in je haart (niet in de ogen)

Laaghangende zon!
De Romeo's komen naar seniorenfeest 2018.

13/09/2017

Het college heeft beslist om op het seniorenfeest 2018 'De Romeo's' te laten optreden. Onze senioren kunnen zich alvast opwarmen tijdens hun wekelijkse bijeenkomsten. Jammer voor de leden van de VS, die al enkele jaren , niet meer (mogen) komen. Voor deze mensen hoop ik dat hun voorzitter 'van gedacht verandert. MAAR , wat de gemeente betreft : 'IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!!', de uitnodiging volgt.

De Romeo's komen naar seniorenfeest 2018.
Mama Josee wordt 77jaar!

12/09/2017

Straks feest voor de 77ste verjaardag van mijn moeder, Josee Van Kerckhove. Met de GANSE familie, kinderen , schoonkinderen , kleinkinderen en hun 'lieven' gaan we dit vieren! Proficiat mama , en bedankt voor al wat je voor ons en zovele anderen hebt gedaan in de voorbije 77 jaar!

Mama Josee wordt 77jaar!
400 nieuwe stoelen.

11/09/2017

Voor onze gemeentelijke feestzaal in Brussegem zullen 400 nieuwe stoelen worden aangekocht. de huidige stoelen zijn geschikt voor concerten en dergelijke , maar zijn iets te laag om 'op zijn gemak' te kunnen eten aan een tafel. Gezien het hoog aantal eetfestijnen in onze mooie zaal, is deze investering een goede zaak! Raming 10.000 euro.

400 nieuwe stoelen.
Rode lopers komen er weer...

10/09/2017

Het college heeft beslist dat de actie 'Rode loper' tijdens de eindejaarsdagen wordt herhaald.
Er wordt ongeveer 500 meter aan rode loper op de trottoirs in Merchtem centrum aangebracht , voor de etalages. de handelaar betaalt 5 euro per strekkende meter.

Rode lopers komen er weer...
Voor ruim 135.000 euro informaticamateriaal

9/09/2017

Het college heeft beslist om voor ruim 135.000 euro computermateriaal aan te kopen voor de scholen... Investeren in onderwijs ... dragen we hoog in het vaandel.

Voor ruim 135.000 euro informaticamateriaal
Fiets-en voetpaden.

8/09/2017

Het college heeft de firma Geeroms uit Londerzeel aangeduid om voor ruim 70.000 euro voet-en fietspaden aan te leggen en te herstellen. We trachten echt om de zwakke weggebruikers zoveel mogelijk te ‘bedienen’.

Fiets-en voetpaden.

Top