Open VLD

Actua en Eddie

Boeren met klasse...

19/08/2017

Dit jaar geeft onze gemeente een toelage aan landbouwers die groepen rondleiden op hun boerderij. Er wordt een toelage gegeven van 50euro per groep. . Er is tot op heden al 250 euro uitgegeven.

Boeren met klasse...
Voor 80.000 euro zonnepanelen op TBS

18/08/2017

Dat het gemeentebestuur volop inzet op groene energie weet u. in dit kader zal er een investering gebeuren van maar liefst 80.000 euro zonnepanelen op de daken van de gemeentelijke TBS. Merchtem , groene gemeente met een blauw haert!

Voor 80.000 euro zonnepanelen op TBS
Fitness

17/08/2017

Het college heeft zijn goedkeuring gegeven om voor ruim 5.000 euro gymtoestellen te kopen voor de gemeentelijke sporthal.

Fitness
'Oprijden van de kermis'.

16/08/2017

Vandaag, vanaf 13.30u mogen de foorreizigers met hun attracties de 'Kermis oprijden'. Een gebeurtenis waar ikzelf , maar ook vele Merchtemnaren naar uitkijken. Hoewel het een jaarlijks weerkerend ritueel mag zijn , toch is er telkenmale wel iets speciaal , een probleem , een nieuwtje. De verstandhouding met de 'foreins' is optimaal en dat zorgt ervoor dat zij graag werken in Merchtem en onze bevolking (en alle bezoekers) in de watten leggen.
We staan voor zeer drukke dagen , maar nemen dat er maar al te graag bij!
Aan onze jaarlijkse gasten: "Van harte welkom en 'ne goeie kermis'!"

'Oprijden van de kermis'.
15 jaar getrouwd!

15/08/2017

Vandaag is het een speciale dag voor ons : we zijn exact 15 jaar geleden getrouwd; beter 'gelukkig getrouwd'. Vandaag vieren we dit...

15 jaar getrouwd!
Fruitpers

12/08/2017

Voor diegenen die appelbomen hebben en graag deze appelen (eventueel samen met een kleine portie peren) willen laten persen tot lekker fruitsap. Schrijf u zo vlug mogelijk in, want het aantal plaatsen is beperkt !!!!
Natuurpunt Merchtem organiseert haar jaarlijkse “fruitpers”-happening in samenwerking met de “Houtlandse Tuinsappen”, het gemeentebestuur van Merchtem, het RLGC en de Tuinbouwschool.
Uw fruit kan bij ons in Merchtem geperst worden tot heerlijk vruchtensap.
Een mobiele fruitpers maakt van uw eigen fruit, appels en peren, puur natuurlijk fruitsap zonder de minste toevoeging.
Deze happening gaat door op zaterdag 30 september en zondag 01 oktober 2017 in de Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool, toegang langs het Brusselbaantje.
Vooraf reserveren moet en kan vanaf nu rechtstreeks bij “Houtlandse Tuinsappen”.
Bel hiervoor naar 050 78 11 94 of 0495 73 36 70 en dit van maandag tot zaterdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u. Inwoners van de gemeente Merchtem krijgen een zekere voorrang. Er wordt niet geperst voor commerciële doeleinden.
Prijs : 5,50 euro per 5 liter.
De sap-opbrengst kan oplopen tot 70% afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.
Het sap wordt verpakt in 5 liter “Bag-in-Box”.
Houdbaarheid : gesloten minimum 1 jaar.
Na opening 60 dagen koel houdbaar.
Groetjes van het bestuur van Natuurpunt Merchtem

Fruitpers
25.000 euro voor Ten Anckere

11/08/2017

Het college heeft aan de firma Boer de verfraaiingswerken voor speelplein Ten Anckere toegewezen. Extra speeltuigen zullen onze kinderen de mogelijkheid geven zich ten volle uit te leven op dit mooie speelplein waar eerstdaags het Harmonieblock wordt gerealiseerd. Een woonproject van Providentia.

25.000 euro voor Ten Anckere
Extra plaats Minder-validen op Mieregemplein.

10/08/2017

Het college heeft beslist om op het Mieregemplein een bijkomende parkeerplaats voor minder -validen te schilderen.

Extra plaats Minder-validen op Mieregemplein.
Investeren in onze Jozef Stallaertblock

9/08/2017

De volkstuintjes in het Jozef Stallaertblock, naast het kerkhof, zullen worden verfraaid. het college zorgt voor dakgoten aan elk tuinhuisje, een mogelijkheid tot het nemen van elektriciteit voor de tuiniers en het aanvoeren van vers hakselhout voor de wegenis. Na 5 jaar mag dat wel! Een dikke pluim voor de 22 tuinmannen (en -vrouwen)!

Investeren in onze Jozef Stallaertblock
Stem voor Lauren (Schatteman)

8/08/2017

Het voorbije weekend had ik het genoegen Lauren Schatteman te mogen ontmoeten (zie foto). Deze mooie dame is kandidaat voor Miss België maar dient eerst geselecteerd te worden uit de kandidaten van Vlaams Brabant. Lauren vertoeft heel veel in onze mooie gemeente maar woont in Opwijk. Je kan haar steunen door een SMS te sturen naar 6665 met het bericht MVB 06. Ik doe het zeker!

Stem voor Lauren (Schatteman)

Top