Open VLD

Actua en Eddie

Voor 25.000 euro gietasfalt.

24/03/2017

Tekst ...Het college heeft zijn goedkeuring gegeven om voor 25.0000 euro gietasfalt aan te kopen. Hiermee kunnen kleine herstellingen in het wegdek of fietspad worden gedaan. Door de goede weersomstandigheden en weinig vorst de voorbije winter heeft het wegdek zeer weinig schade opgelopen. een meevaller voor alle gemeenten!

Voor 25.000 euro gietasfalt.
Uw toekomst.

23/03/2017

Jaarlijks voert de studiedienst van de Vlaamse regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelnamen aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid .... Merchtem maakt dit jaar deel uit van de steekproef. De gekozen personen krijgen op voorhand een brief en een folder.

Uw toekomst.
Paaseierenzoektocht.

20/03/2017

"We merkten dat er rond de periode van de intrede van de Sint reeds 5 of 6 intredes zijn in Merchtem. Er komt elk jaar wel nog veel volk op af maar we hebben eerder het gevoel dat ze voor het gratis snoepzakje komen dan om de Sint te zien. We zouden dit jaar graag eens iets anders proberen. We dachten hierbij aan een paaseierenzoektocht voor kinderen. Deze zouden we graag laten doorgaan in Peizegem in de school Ten Bos." aldus onze jeugdconsulent. Het college vindt dit een goed voorstel en zet het licht op groen.

Paaseierenzoektocht.
Spaartip: Dakisolatie, een must !

18/03/2017

Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken.Het is jammer maar er zijn nog steeds een half miljoen Vlaamse woningen niet geïsoleerd. Maar jouw dak is daar uiteraard niet bij. Toch wel? Surf dan snel naar www.energiesparen.be voor alle info en alle premies voor dakisolatie.
De gemeente Merchtem geeft alvast het voorbeeld door het dak van het gemeentehuis te hebben laten isoleren. Nu is het aan u...

Spaartip: Dakisolatie, een must !
Spaartip: Kies voor groene energie.

17/03/2017

Heb je ook al eens gedacht aan milieuvriendelijke energieproductie? Er zijn hiervoor tal van premies te krijgen. Zo verdien je de aanschaf van zonnepanelen en zonneboiler, een warmtepomp binnen de kortste keren terug op je energiefactuur! Kijk snel op www.energiesparen.be .
De gemeente geeft alvast het goede voorbeeld. Wij hebben twee biobranders geïnstalleerd in onze beide loodsen. Het hakselhout dat wordt ingezameld dient als brandstof. Een besparing van 15.000€ per jaar; moet er nog zand zijn? Neen  HAKSELHOUT ;-)

Spaartip: Kies voor groene energie.
Terrasjes op de wekelijlse markt.

16/03/2017

Vorig jaar werd er voor de periode van 1 april tot en met 1 oktober 2016 aan de plaatselijke cafés het plaatsen van een terras toegestaan tijdens de wekelijkse markt. Ten opzichte van vorig jaar dient er enkel ook nog voor Trezebeest een plaats voorzien te worden. De rest blijft hetzelfde.
Het college geeft toestemming om vanaf 1 april tot 1 oktober 2017 - 2018 terrassen te plaatsen op de wekelijkse markt. Nieuw is dat dit ook tijdens alle schoolvakanties wordt toegestaan.

Terrasjes op de wekelijlse markt.
Gemeente koopt verplaatsbare verkeerslichten.

15/03/2017

Schepen Paul Van Den Eynde heeft voorgesteld om eigen verplaatsbare verkeerslichten aan te kopen. Het college gaat in op het voorstel gezien deze vaker en vaker kunnen worden gebruikt bij bvb vegwerkzaamheden. Tevens hebben we geopteerd voor de versie met zonne-energie (panelen).
Deze opdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige (prijs/kwaliteit) regelmatige bieder, zijnde de gespecialiseerde onderneming Belgian Road Signs bvba, Industrielaan 15 te 8501 Heule, voor een bedrag van € 9.260,00 excl. btw of € 11.204,60 incl. 21% btw.

Gemeente koopt verplaatsbare verkeerslichten.
Circus Ten Bos wordt verplaatst.

14/03/2017

Gemeentelijke basisschool Ten Bos stelt voor om de circusvoorstelling van 31 maart 2017 te veranderen van locatie van de Nieuwbaan 60 naar het Stationsplein.
Het college gaat akkoord met de aanvraag tot het plaatsen van de circustent op het stationsplein.

Circus Ten Bos wordt verplaatst.
Spaartip: Lekker warm met muurisolatie !

13/03/2017

Wil je een energiezuinige woning? Zorg dan om te beginnen voor een grondige isolatie van alle onderdelen van de woning die in contact komen met de buitenomgeving: vloer, muur, dak en ramen. Een hemelsbreed verschil in verbruik!
Ook de gemeente investeert in muurisolatie in zijn gebouwen. Zo werd het dak van het gemeentehuis recent geïsoleerd.
Minder energiekosten komt de ganse bevolking ten goede!

Spaartip: Lekker warm met muurisolatie !
Onkruiddagen in Merchtem.

12/03/2017

Merchtem gaat gemeentelijke onkruiddagen organiseren op zaterdag 29 april en 9 september 2017. Sedert 1 januari 2015 mogen openbare besturen geen pesticiden meer gebruiken. Er wordt in Merchtem reeds geruime tijd geparticipeerd op de nieuwe wetgeving via niet-chemische onkruidbestrijding. De alternatieve manier van onkruidbestrijding zorgt ervoor dat er meer onkruid staat of dat het langer blijft staan. Aangezien de gemeentediensten geen chemische onkruidverdelgers mogen gebruiken is het een zware bezigheid om onkruid op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Het is een hele klus om alle Merchtemse wegen en voetpaden onkruidvrij te houden. Daarom een oproep aan de Merchtemse inwoners. De gemeente zorgt voor het schoonvegen van de de wegen, maar vraagt de inwoners om het openbaar domein voor hun deur schoon en onkruidvrij te houden. De voorstellen die door de milieudienst worden bekeken: koppelen aan een fotowedstrijd per buurt/straat, vooraf in te schrijven. met als oofdprijs: buurtcheque "100% onkruidvrije buurt" -, eventueel straatnaambordje laten maken (of stickers), voor elk deelnemend gezin, voorbeeld: gratis GFT-zak/ of tuinhandschoenen/ of een gadget... af te halen op het gemeentehuis of bibliotheek. De concrete inhoud wordt via de website bekend gemaakt.
Inmiddels blijft de gemeente hopen dat de biologische onkruidverdelger op basis van pelargonium acid door de bevoegde overheid wordt erkend...

Onkruiddagen in Merchtem.

Top