Open VLD

Actua en Eddie

Raadzaal 'digitaal'

5/09/2017

Het college heeft 10.000 euro voorzien om de raadzaal van het gemeentehuis te voorzien van digitale schermen. Dit maakt het volgen van de gemeenteraad (nu digitaal voor alle raadsleden) makkelijker. Tevens zullen uiteenzettingen worden geprojecteerd op de nieuwe schermen.

Raadzaal 'digitaal'
Onkruiddagen in Merchtem.

4/09/2017

Merchtem gaat gemeentelijke onkruiddag organiseren op zaterdag 9 september 2017. Sedert 1 januari 2015 mogen openbare besturen geen pesticiden meer gebruiken. Er wordt in Merchtem reeds geruime tijd geparticipeerd op de nieuwe wetgeving via niet-chemische onkruidbestrijding. De alternatieve manier van onkruidbestrijding zorgt ervoor dat er meer onkruid staat of dat het langer blijft staan. Aangezien de gemeentediensten geen chemische onkruidverdelgers mogen gebruiken is het een zware bezigheid om onkruid op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Het is een hele klus om alle Merchtemse wegen en voetpaden onkruidvrij te houden. Daarom een oproep aan de Merchtemse inwoners. De gemeente zorgt voor het schoonvegen van de de wegen, maar vraagt de inwoners om het openbaar domein voor hun deur schoon en onkruidvrij te houden. De voorstellen die door de milieudienst worden bekeken: koppelen aan een fotowedstrijd per buurt/straat, vooraf in te schrijven. met als oofdprijs: buurtcheque "100% onkruidvrije buurt" -, eventueel straatnaambordje laten maken (of stickers), voor elk deelnemend gezin, voorbeeld: gratis GFT-zak/ of tuinhandschoenen/ of een gadget... af te halen op het gemeentehuis of bibliotheek. De concrete inhoud wordt via de website bekend gemaakt.
Inmiddels blijft de gemeente hopen dat de biologische onkruidverdelger op basis van pelargonium acid door de bevoegde overheid wordt erkend...

Onkruiddagen in Merchtem.
Van start met G voetbal!

3/09/2017

Na enkel oefentrainingen in het voorjaar en de officiële voorstelling van onze G voetballers in augustus ll. gaat op zondag 10 september 2017 de eerste training van het nieuwe voetbalseizoen van start. Onze G voetballers zullen om de twee weken kunnen trainen onder begeleiding van twee gediplomeerden. Momenteel hebben 12 spelers een lidkaart bij K Hoger Op, wat een hoog aantal is bij de opstart van G voetbal (volgens de KBVB).
De trainingen gaan telkens door op zondagvoormiddag om 10.00u, gelijk met het regionaal- en damesvoetbal. Elke speler krijgt een uitrusting en is verzekerd voor eventuele ongevallen.
We hopen dat onze spelers op tijd en stond zullen worden aangemoedigd door hun supporters! U ben t alvast welkom. Het volledige trainingsschema staat op de site van K Hoger Op Wolvertem Merchtem.
Nieuwe spelers zijn uiteraard van harte welkom!
Voor eventuele vragen kan je ons altijd contacteren : Gvoetbal@wolvertem-merchtem.be, of een telefoontje naar de voorzitter.

Van start met G voetbal!
'Polleke Plek' 75 jaar

30/08/2017

Gisteren vierde onze schepen van openbare werken , Paul van Den Eynde zijn 75 lentes in café Bizon. Hij nodigde alle oud - soldaten van Merchtem uit om op deze verjaardag het glas te heffen. Dat er heel wat ambiance was hoeft geen betoog, met de nadruk op de laatste lettergreep.

'Polleke Plek' 75 jaar
PADDEBROEKEN? LOLBROEKEN;;;

29/08/2017

Zaterdag werd ik zeer goed ontvangen op een uithoek van onze gemeente , de Paddebroeken. Veel leute en plezier én lekkere spijs en drank. Meer moet dat niet zijn.

PADDEBROEKEN? LOLBROEKEN;;;
Kermis was een topper.

28/08/2017

Gisteren sloot Merchtem kermis af met de Houten Ballekesworp. Een traditie die 17 jaar geleden is gestart op initiatief van uw burgervader. Wij kunnen terugblikken op een meer dan geslaagde kermis, waarbij alles vlekkeloos is verlopen en de weergoden ons zeer goed gezind zijn gebleven.
Dit jaar is er eentje om 'op te schrijven'.Alle bezoekers hebben zich ontspannen , geamuseerd , mensen weergezien en GENOTEN. 'Nieuwe' Merchtemnaren,  zeggen 'hier nooit meer weg te willen', ex - Merchtemnaren zeggen 'Ik kom ooit terug naar hier wonen'.
Beste lezer, het doet echt deugd, om dit te mogen horen. Het betekent voor mij heel veel, te vernemen dat de grote massa tevreden is , meer nog, FIER is over onze gemeente.
Politiek voeren is een visie hebben , aanvoelen wat de mensen willen en waar de mensen zich goed bij voelen. Ik 'voel' dat onze huidige beleidsploeg dit doet en dat tevens omzet in beleidsdaden. U heeft zeker geen boodschap aan lokale politici die te zitten kniezen omdat ze nu eenmaal negarief zijn ingesteld, u heeft geen boodschap aan politici die wakker liggen van hun eigen falen, u heeft geen boodschap aan politici die één keer om de zes jaar 'buitenkomen'. U heeft echter recht op politici die dag in dag uit bezig zijn met u en uw gemeente, Meer nog, U verdient respect en waardering van mensen die er voor U staan, naar U luisteren. U verdient lokale politici met een visie en beleidsplan.
Als burgemeester ben ik dan ook op mijn beurt fier om met een gedreven ploeg verder te werken tot 2018...

Kermis was een topper.

Top