Open VLD

Actua en Eddie

Spaartip: Vermijd sluipverbruik

17/07/2017

Sluipverbruik kan je energiefactuur doen oplopen met 10%. Schakel de toestellen die je niet gebruikt (tv, hifi, digicorder, dvd, printer, computer, gsm-op-lader) dus helemaal uit en laat ze nooit meer in slaapstand staan !

Spaartip: Vermijd sluipverbruik
Mooie groenten in de volkstuintjes.

15/07/2017

 Dat de volkstuintjes hun ‘vruchten afwerpen’, bewijst zichzelf. Ben je nog niet volledig overtuigd van het kunnen van onze volkstuinierders? Ga gerust een kijkje nemen achter het kerkhof van Merchtem centrum op het  Jozef Stallaertblock.
Elke dag vind je er iemand om van gedachten te wisselen over tuin (en andere zaken).
Het initiatief van 2011 heeft nog steeds veel bijklank. Mijn buurman , Johan , plant zelfs 'samen aankoop van plantjes'.
Bij deze ook een dankwoord aan onze ambtenaar Karin die vanop de bovenste verdieping van het gemeentehuis alles in goede banen leidt, en de voorzitter van de Tuinkabouters , Gust.

 

 

Mooie groenten in de volkstuintjes.
Nog een bushokje bij.

13/07/2017

In kader van 'twee bushokjes per jaar', heeft het college beslist om er een bij te plaatsen op de Nieuwbaan in Peizegem, thv basisschool 'Ten bos'. Droog van en naar school dus!

Nog een bushokje bij.
Burchtlaan wordt aangepakt.

12/07/2017

Het college heeft 35.000 euro voorzien voor de aanpak van de toplaag van de burchtlaan. Schepen Paul Van den Eynde ziet 'een droom in vervulling' gaan. Er wordt een dubbele slemlaag aangebracht.

Burchtlaan wordt aangepakt.
Vakantie is goed voor je gezondheid!

11/07/2017

Doeltreffende vakantie – tips:
Vakanties hebben een gunstig effect op de gezondheid, indien voldaan wordt aan enkele voorwaarden: zo moet de vakantie, om het weldadige ‘vakantie-effect’ te sorteren, ingevuld worden op een manier zoals men dat zelf wil. Zij moet bestaan uit zelfgekozen activiteiten. Dit is nodig om de stress opgedaan door andere activiteiten te boven te komen. Bedoeling is dat men zich ‘loskoppelt’ van de gebruikelijke dagelijkse beslommernissen, liefst in een andere omgeving. Vermijd dat de werkzorgen toch nog je vakantie binnensluipen, berg werk-gerelateerde elektronica zo veel mogelijk op en laat die mailbox ongelezen.
Geniet een sportvakantie de voorkeur boven een strandvakantie? Dat hangt er volledig van af waar de vakantieganger zich zelf het beste bij voelt. De nadruk ligt op de eigen keuze. Sommige mensen voelen zich goed bij een eerder passieve vakantie, anderen zouden daar eerder gestresseerd van geraken.
Vakantie moet het mogelijk maken een ruimte te creëren waarin men zich op andere gedachten en zelfgekozen activiteiten kan richten. In die optiek zou men dus eerder voor een langere dan een kortere vakantie moeten kiezen, gezien het in een langere vakantie eenvoudiger zou moeten zijn om zich los te maken van het piekeren.
Anderzijds valt er ook iets te zeggen voor meerdere korte vakanties per jaar, omdat men het vakantiegevoel zo meer spreidt.
Een vakantie goed organiseren en plannen, goede afspraken maken, kan voorkomen dat een vakantie verpest wordt door onenigheden en onaangename verrassingen. Wat betreft het werk, betekent dit: communiceer goed over je afwezigheid en plan tijdig de overdracht van taken. Het plannen van de vakantie draagt overigens op zich ook bij tot een geluksgevoel, hetgeen op zijn beurt weer een gunstige invloed op de gezondheid heeft.
Werken tijdens de vakantie?
Is het lezen van werk-e-mails taboe? Onderzoek leert dat zelfs een zakenreis een gunstig effect kan hebben op het herstel van stress, omdat men in dat geval mentaal en fysiek nog steeds van omgeving verandert.
Werken tijdens een reis of een vakantie hoeft niet per se uit den boze te zijn, onder de strikte voorwaarde dat dit volledig vrijwillig gebeurt, in tijd beperkt blijft en niet te veel moeite kost.
In het uitzonderlijke geval dat men nog steeds werkt gedurende het verlof, is het ook noodzakelijk dat men met de partner en het gezin goede afspraken maakt.
Conclusie:
Vakanties zijn gunstig voor de gezondheid. Werkgevers hebben baat bij gelukkige, gezonde en energieke werknemers. Dit draagt bij tot productiviteit en de afname van absenteïsme.
bron : SPMT-ARISTA , Actuascan (30/06/2015).

Vakantie is goed voor je gezondheid!
Veilig aan je barbecue!

6/07/2017

Met het mooie weer is het voor vele Belgen weer tijd om de BBQ boven te halen. Omdat barbecueën vooral gezellig en veilig moet blijven hebben we bij Oscare alvast een aantal tips opgelijst die ervoor zorgen dat je aan het barbecueën alleen goede herinneringen overhoudt. Toch stellen we ieder jaar jammer genoeg opnieuw vast dat mensen tijdens het BBQ-seizoen ernstige verwondingen oplopen.
Tips voor een veilige barbecue:
• Plaats de barbecue op een stevige, stabiele, vlakke ondergrond.
• Zorg dat de barbecue niet omver gelopen kan worden door spelende kinderen of huisdieren.
• Wie bakt, is BOB en drinkt dus niet!
• Pas op met licht ontvlambare kleding (bv. nylon) in de buurt van een barbecue: draag een speciale barbecueschort (NOOIT SYNTHETISCH) en handschoenen.
• Gebruik aanmaakblokjes in plaats van spiritus, benzine of brandalcohol.
Het zijn slechts enkele van de tips die terug te vinden zijn op www.veiligbarbecuen.be.

Veilig aan je barbecue!
Kip-bak

5/07/2017

Het college heeft de aankoop van een aanhangwagen met kip-bak goedgekeurd. De kip-bak wordt aangekocht bij Delvan in de Koeweidestraat voor een bedrag van 8.500€

Kip-bak
Bounce Big Band

4/07/2017

Tijdens de maandag van Merchtem kermis zal de Bounce Big Band het beste van zichzelf geven voor de OLV ter Noodt-kerk. Het optreden ligt in het verlengde van de Merchtemse wielerkoers bij Jos en Linda op de Reedijk.

Bounce Big Band
Precisie!

3/07/2017

De tuinbouwschool krijgt het licht op groen om een 'pneumatische precisiezaaimachine aan te kopen bij de firma Thomas in Merchtem. Er is een bedrag van 10.000€ mee gemoeid.

Precisie!
Nieuwe bestickering wagens.

2/07/2017

Het college heeft beslist om het volledige wagenpark te voorzien van nieuwe stickers met logo. Hiervoor dient amper 560 euro uitgetrokken...

Nieuwe bestickering wagens.

Top