Open VLD

Actua en Eddie

Ten Bos en De Plataan barsten uit de voegen.

20/05/2017

Het college heeft aan de directeurs van de beide gemeentescholen gevraagd om een studie te maken van hoe het leerlingenaantal zal stijgen in de komende twintig jaar, zich baserend op de woningen die er dra worden gebouwd en de natuurlijke bevolkingsaangroei. We voelen met de ellebogen dat de tijd rijp is om aan een uitbreiding van beide campussen te werken. Om geen subsidies te mislopen zal dit jaar nog een aanvraag gebeuren bij de subsidiërende overheid. (nvdr: in 2000 'vergat' toenmalig schepen van onderwijs Heyvaert een subsidie van maar liefst 1.5 miljoen euro aan te vragen...).
UZoals het een goede huisvader (en burgemeester) betaamt, hou ik jullie op de hoogte.

Ten Bos en De Plataan barsten uit de voegen.
Nieuwe combi voor AMOW.

17/05/2017

Onze politie gaat een nieuwe politiecombi aankopen. Er is een bedrag van 60.000 euro voorzien. De ouwe van 19 jaar oud zal aan de brandweer worden geschonken om op te oefenen.

Nieuwe combi voor AMOW.
G-voetbal krijgt 500 euro van Unizo Wolvertem!

16/05/2017

Tijdens de eerste training van de G-voetballers van Hoger Op Wolvertem-Merchtem, kwal Unizo Wolvertem langs met een cheque van 500 euro.
Unizo- Voorzitter Bruno Baudewyns en Raphaël Philips overhandigeden aan de voorzitter van het G-voetbal, Eddie De Block, en bestuursleden Cris Lion, Bert Landerloo (tevens speler) en Kristiaan Becque graag 500 euro, opbrengst van de winterhappening.
Hoger Op was uiteraard zeer vereerd. De tweede trainig vindt plaats op de terreinen 'Den Dooren' in Merchtem op Vaderdag, 11 juni ek.

G-voetbal krijgt 500 euro van Unizo Wolvertem!
Gemeentelijke plantenbak, beplant door buurtbewoner!

15/05/2017

Het college heeft de vraag van een inwoner op de Langesteenweg 'Mag ik de plantenbak zelf beplanten?' positief beantwoord. Binnenkort start er op de Langesteenweg 35, een interieurinrichtingszaak. De uitbater heeft gevraagd om de plantenbak voor de deur te mogen beplanten met planten naar eigen keuze. Ook het onderhoud wil hij voorzien.
Het college vindt dit een mooi initiatief en heeft de goedkeuring gegeven. Hopelijk werkt dit project aanstekelijk voor andere bewoners met een plantenbak voor de woning...

Gemeentelijke plantenbak, beplant door buurtbewoner!
Moederdag.

14/05/2017

Vandaag is het moeder en mama-feest. Via mijn site graag een dikke proficiat voor mama, de steun en toeverlaat in al wat haar kinderen ondernemen. foto: mama bij de eedaflegging in 2013, haar zoon de derde ambtstermijn als burgemeester!

Moederdag.
Nieuwe moto!

13/05/2017

Het college van de politiezone AMOW heeft beslist om een nieuwe moto aan te kopen; dit van het merk BMW, voor een bedrag van 25.000 euro. Deze dient ter vervanging van een andere die bij een arbeidsongeval 'total loss' is verklaard.

Nieuwe moto!
GIGI komt naar Merchtem kermis.

10/05/2017

Tekst ...Het college heeft de Merchtemse charmezanger 'Gigi' gevraagd om op te treden op Merchtem kermis, ter gelegenheid van de alom gekende jaarmarkt (22/08/2017). Gigi zal vanaf 1.00u zijn gekende liedjes zingen aan café Reedijk, Bij Jos en Linda. We kijken uit naar één van zijn bekendste songs 'Tingelingeling, ik draag een string...'

GIGI komt naar Merchtem kermis.
Politie koopt drie nieuwe alcoholtesters.

9/05/2017

Het politiecollege heeft beslist om drie nieuwe alcoholtesters aan te kopen. Het gaat over een bedrag van bijna 10.000 euro.

Politie koopt drie nieuwe alcoholtesters.
Nog een nieuw bushokje.

8/05/2017

Tekst ...Het college heeft beslist om een bushoje te plaatsen aan de bushalte 'Kerkhof Merchtem', gelegen aan de Brusselsesteenweg..Het zal een doorkijkbaar hokje worden. Tevens is reeds beslist om dit ook te doen aan de Drijpikkelstraat, thv de Wolvertemsesteenweg (eens de straat is aangelegd).

Nog een nieuw bushokje.
Jan verjaart: 13 lentes!

5/05/2017

Onze zoon Jan wordt vandaag 13 jaar. Niets om van wakker te liggen , maar wel een fijn moment voor de ouders. Bij deze: 'Nen dikke proficiat Jan. Nog heel veel plezier met je dieren, de voetbal, de KSA, het schooltoneel en al waar je mee bezig bent'.

Jan verjaart: 13 lentes!

Top