Open VLD

Actua en Eddie

Vredesboom

10/03/2017

Op 18 november 2018 organiseert het agentschap voor Natuur en Bos de 'dag van de vredesboom'. Op deze dag zal er door Natuur en Bos in zeven WO I kerndomeinen een vredesboom aangeplant worden. Natuur en Bos roept alle gemeenten op om ook aan deze actie deel te nemen en op deze dag ook een vredesboom aan te planten. Deelnemende gemeenten krijgen van Natuur en Bos een gratis zomereik die dan aangeplant kan worden als vredesboom. Merchtem doet mee: de boom komt aan Ten Anckere.

Vredesboom
Voor ruim 77.000 euro informaticamateriaal

9/03/2017

Het college heeft beslist om voor ruim 77.000 euro computermateriaal aan te kopen voor de scholen... Investeren in onderwijs ... dragen we hoog in het vaandel.

Voor ruim 77.000 euro informaticamateriaal
Nog meeer fietspaden!

8/03/2017

Het college heeft voor 55.000 euro asfalt gegund aan de gespecialiseerde onderneming met de economisch meest voordelige offerte, zijnde nv Thierens André, Mechelse Steenweg 330 te 9200 Dendermonde; hiermee worden nog bijkomende fietspaden aangelegd en hersteld.

Nog meeer fietspaden!
Spaartip: Vermijd sluipverbruik

7/03/2017

Sluipverbruik kan je energiefactuur doen oplopen met 10%. Schakel de toestellen die je niet gebruikt (tv, hifi, digicorder, dvd, printer, computer, gsm-op-lader) dus helemaal uit en laat ze nooit meer in slaapstand staan !

Spaartip: Vermijd sluipverbruik
Verwelkoming nieuwe inwoners: nieuw concept.

6/03/2017

Op voorstel van schepen Vandevelde stellen wij voor om voortaan 3 keer per jaar een onthaal van nieuwe inwoners te organiseren. Elk trimester zullen de nieuwe inwoners worden uitgenodigd op een ontbijtbuffet (op een zondagochtend om 10 uur), met een kort verwelkomingsmoment en nadien de vertoning van een informatief en toeristisch filmpje of PP-presentatie. Het August De Boeckhuis lijkt ons hiervoor het meest geschikt. Het eerste onthaal zou plaatsvinden in mei ek.

Verwelkoming nieuwe inwoners: nieuw concept.
'We zijn er klaar voor!'

4/03/2017

Deze morgen zei ik tegen mijn vrouw :'We zijn er weer klaar voor!'. Na een deugddoende vakantie in Livigno met 'uitzonderlijke sportieve prestaties' (op de piste 'Die swarzste der swarzsten'), worden het enkele gezellig drukke maanden in Merchtem!
Vanavond en morgen het Open VLD eetfestijn van Merchtem in zaal Harmonie en daarna de 'gewone' vergaderingen van een burgemeester, eetfestijnen, politiecolleges en -raden, Seniorenfeest imet Willy Sommers, en nog zoveel meer.
Bruisend van energie zal u uw burgemeester 'altijd en overal' tegen het lijf lopen, nog steeds met de 'volle goesting'!
Ik kijk er naar uit. U tch ook hoop ik.
Bedankt aan Pol voor het waarnemend burgemeesterschap en papa voor de house-keeping deze korte vakantie...

'We zijn er klaar voor!'
Paul Van den Eynde waarnemend burgemeester.

24/02/2017

Gezien ik er even tussenuit wip tijdens de krokusvakantie zal Paul Van Den Eynde gedurende deze week (vanaf zaterdag25/2/17) Waarnemend burgemeester van Merchtem zijn. Je kan hem 24/24, 7/7 bereiken op 0474/94.22.15. Een goede vriendin waakt op onze dieren (en het huis)...

Paul Van den Eynde waarnemend burgemeester.
Spaartip: Beter verwarmen.

22/02/2017

Slimmer verwarmen doe je zo: gebruik een kamerthermostaat met een tijdsinstelling en plaats thermostatische kranen op de radiatoren. Vervang je verouderde verwarmingsketel door een condensatieketel. Die zal de warmte uit de vrijgekomen waterdamp recupereren. Zo beperk je het energieverlies tot een minimum !

Spaartip: Beter verwarmen.
Windturbines: de aanvraag is binnen.

21/02/2017

Op de gemeenteraad van 20 febr ll heb ik bekendgemaakt dat de firma ASPIRAVI een aanvraag heet ingediend voor een stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van twee windturbines, in het veld aan het Brusselbaantje (grans Merchtem/Steenhuffel). Het openbaar onderzoek start op vrijdag ek. Mensen die bezwaar hebben kunnen dit schriftelijk indienen op het gemeentehuis.
Aspiravi is een firma die burgerparticipatie hoog in het vaandel draagt, iets wat ik als burgemeester hoog in het vaandel graag. De voorstanders van windenergie zullen tevreden zijn; de tegenstanders, een duidelijke minderheid, kunnen beginnen schrijven ... Het staat buiten kijf dat het college rekening zal houden de mening van alle Merchtemnaren bij het geven van het advies. De vergunning zelf wordt door de Provincie afgeleverd!

Windturbines: de aanvraag is binnen.

Top