Open VLD

Actua en Eddie

3 D Printers voor GTSM

7/08/2017

Het college heeft zijn goedkeuring gegeven voor het aankopen van vier 3D printers voor de technische school voor een bedrag van 10.000 euro.

3 D Printers voor GTSM
Armklepelmaaier

5/08/2017

Het college heeft een armklepelmaaier gekocht voor de technische dienst. Deze kost 26.620 euro en is gekocht bij de Merchtemse firma Siccard, op de Heirbaan.

Armklepelmaaier
Studeren op het gemeentehuis

4/08/2017

Een bevraging bij de studenten die de voorbije examenperiode op het gemeentehuis in de raadzaal, hebben gbglokt, leert ons dat het initiatief volgende examenperiode zal worden verdergezet. We hebben niet kunnen nagaan of iedereen geslaagd was in de examens, maar daar gaan we toch vanuit!

Studeren op het gemeentehuis
Spaartip: Kies voor groene energie.

3/08/2017

Heb je ook al eens gedacht aan milieuvriendelijke energieproductie? Er zijn hiervoor tal van premies te krijgen. Zo verdien je de aanschaf van zonnepanelen,een zonneboiler of een warmtepomp binnen de kortste keren terug op je energiefactuur! Kijk snel op www.energiesparen.be. zeg dat 'Bartje' het gezegd heeft...

Spaartip: Kies voor groene energie.
Knutselen...

1/08/2017

Het college heeft een bestelling geplaatst voor de aankoop van Knutsel-en didactisch materiaal voor Ten Bos en De plataan. De leverancier is Deneef&C° uit Asse. Bedrag ruim 9.000 E

Knutselen...
Duidelijke afspraken op Merchtem kermis

1/08/2017

Het college heeft duidelijke afspraken gemaakt nav Merchtem Kermis 2017; Het schrijven aan de betrokken uitbaters is verstuurd:

 
"Teneinde de geluidsoverlast tijdens de kermisweek voor de omwonenden te beperken zonder daarbij schade toe te brengen aan de feestelijke activiteiten en de sfeer die daarmee gepaard gaat, heeft het college van burgemeester en schepenen, na de betrokken cafébazen hierover te hebben gehoord, in zitting van 20 juni j.l. beslist om volgende maatregel op te leggen:

 

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 augustus 2017 mag er na 01 uur enkel nog muziek gemaakt worden in de zaak zelf en mogen de deuren of vensters niet worden opengezet.  Het geluidsniveau moet zodanig aangepast worden dat voorkomen wordt dat de omwonenden in hun nachtrust worden gestoord. Na 02 uur mag er geen muziek meer gemaakt worden.

 

Op de vrijdagen en zaterdagen binnen vermelde periode en op de dag van jaarmarkt mag er, ook buiten de zaak, muziek gemaakt worden tot 04 uur.

 

Uitzonderingen op deze maatregel dienen schriftelijk aangevraagd te worden aan het schepencollege, voorzien van een  duidelijk omschreven motivatie.

 

Het college dringt er op aan dat de betrokken caféhouders hiervan hun onmiddellijke buren zouden verwittigen en hen een telefoonnummer zouden bezorgen waarnaar ze kunnen bellen ingeval ze klachten zouden hebben.

 

De Vlarem-wetgeving blijft van toepassing."
 
Wij wensen iedereen een spetterende Merchtem kermis!

Duidelijke afspraken op Merchtem kermis
Drink (kraantjes)water...

30/07/2017

  Dit is een sensibiliseringscampagne van de Watergroep.
De sensibiliseringscampagne is gericht naar verschillende doelgroepen en bestaat uit het laten tekenen van een charter, technische ondersteuning van de drinkwaterfontijntjes, men kan de financiële besparing berekenen als je kraantjeswater drinkt i.p.v. water uit flessen.
Het gemeentepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld.

 

Meer info: www.drinkraantjeswater.be

Drink (kraantjes)water...
Slim zonnen...

28/07/2017

De zon geeft energie en dat is natuurlijk gezond! Maar overmatige blootstelling aan de zon kan ook nadelige gevolgen hebben voor de huid en is dé grote boosdoener van huidkankers en huidveroudering. Zon daarom met mate en bescherm je voldoende.
Tips
• Smeer rijkelijk en regelmatig in met een waterbestendige zonnecrème met hoge zonnefactor! Zeker om de 2 uur, bij hevig zweten of nadat je uit het water komt.
• Breng de zonnecrème aan 20 à 30 min vóór je in de zon gaat.
• Vermijd de zon op de heetste uren (tussen 11u en 15u) van de dag.
• Draag beschermende kledij (droge T-shirt), een zonnebril met UVA/UVB bescherming en een zonnehoedje.
Vermijd overmatige blootstelling aan de zon.
• Baby’s jonger dan 1 jaar hou je best uit de zon.
• Let op de vervaldatum van zonnecrème en vervang elk jaar je zonnecrème. Gooi oude restjes weg.
• Drink voldoende water.
Ben je toch verbrand? Dan zijn er toch heel wat manieren om je klachten te verlichten:
• Een licht verbrande huid is rood en kan pijnlijk en warm aanvoelen. Ga direct uit de zon als je merkt dat je aan het verbranden bent en koel je huid met een lauwe douche, bad of natte doeken of kompressen.
• Smeer je daarna in met een aftersun of bodylotion. Ze hydrateren de droge huid.
• Last van blaren? Raadpleeg dan zeker je huisarts.
• Blijf als je last hebt van hoofdpijn lekker binnen in een koele ruimte en zorg ervoor dat je genoeg drinkt.
Meer info vind je terug op www.slimzonnen.be

Slim zonnen...
Christoff voor iedereen toegankelijk.

27/07/2017

Het college heeft beslist om voor het optreden van Christoff, op zaterdag 26 augustus ek (Merchtem kermis) een speciale plaats voor rolstoelpatiënten te voorzien. IEDEREEN genieten van deze fantastische zanger! Daarna geeft dJ Joost het beste van zichzelf!

Christoff voor iedereen toegankelijk.
Havicrem steunt G voetbal.

26/07/2017

Elk jaar schenkt Havicrem een bedrag van minstens 750 euro aan een goed doel per aangesloten gemeente. Dit komt uit de gerecupereerde materialen na crematie.
Dit jaat gaat het bedrag naar het het G-voetbal in onze gemeente. Koninklijke Hoger Op Wolvertem- Merchtem stelt op donderdagavond 24 augustus om 18u zijn G-ploeg voor . Dit gebeurt in de aanloop van de match KHOWM tegen Eendracht Aalst.

Havicrem steunt G voetbal.

Top