Open VLD

Actua en Eddie

Holebi...

5/03/2018

De Vlaamse holebi- en transgenderkoepel Cavaria en alle Regebooghuizen vragen om de regenboogvlag op te hangen aan alle openbare gebouwen van 17 tot en met 21 mei of gedurende de hele maand mei. Merchtem gaar dit zeker doen.

Holebi...
Mopje...

5/03/2018

  We hadden ons klaargemaakt om te vertrekken naar het oudejaarsfeest.
  We lieten het nachtlichtje branden, zetten het antwoordapparaat aan, 
hingen een handdoek over het kooitje van de parkiet en lieten de kat uit.
  We belden een taxi ... en toen deze er aan kwam gingen we naar  buiten.
  Van zodra we buiten kwamen schoot de kat terug naar binnen.
We  wilden haar niet binnen sluiten daar ze het op de parkiet gemunt had.
  Mijn vrouw ging al in de taxi zitten terwijl ik achter de kat aan moest.
   De kat rende de trap op en ik zette de achtervolging in.
   Mijn vrouw, die in de taxi zat te wachten, wou niet dat de 
bestuurder wist dat het huis verlaten zou zijn vannacht.  
Dus zei ze tegen de chauffeur : " Hij is nog even naar boven om mijn moeder een goede nacht te wensen...."
  Wat later dook ik uiteindelijk ook in de taxi:
  " Sorry dat het zo lang duurde" zei ik. " Maar die stomme trut had 
zich verstopt onder het bed. Ik heb haar met een kapstok moeten porren om haar er onder uit te krijgen. Dan wou ze weglopen maar ik heb haar bij haar nekvel gegrepen. Dan heb ik haar in een deken moeten draaien om te voorkomen dat ze me zou krabben! Maar 't is gelukt, ik heb haar
uiteindelijk beneden gekregen en in de kelder gezwierd ! Hopelijk schijt 
ze vannacht weer niet op de patatten !"

 

Er viel een doodse stilte in de taxi 

Mopje...
Voor bijna 20.000 euro meubilair.

3/03/2018

De gemeente koopt voor bijna 20.000 euro meubilair aan voor onze gemeentescholen. Merchtem: onderwijsgemeente!

Voor bijna 20.000 euro meubilair.
Maaien bermen kost 100.000 euro!

2/03/2018

De bermen worden jaarlijks gemaaid, door de firma Cocquyt, Dit kost de gemeente 100.000 euro. we hechten er veel belang aan dat deze bermen goed worden onderhouden-zeker voor de zichtbaarheid van de weggebruikers.

Maaien bermen kost 100.000 euro!
Galgenkouter wordt beschoeid.

1/03/2018

Tekst ...Het college investeert bijna 25.000 euro voor de beschoeiing van de gracht aan de Galgenkouter. het straatje dat vroeger naar de galg van Merchtem leidde... (zijbaan van de Galgestraat.

Galgenkouter wordt beschoeid.
Baantje aan Grote Molenbeek, 'de Passerel' wordt veiliger.

28/02/2018

Barbara Beeckman van de Passerel is bereid om het hoekje (momenteel achter betonplaten) van het Baantje aan de Passerel te verkopen aan de gemeente. zo ka de veiligheid drastisch verhogen; vooral zullen de gebruikers veel beter zicht krijgen op 'tegenliggers'.

Baantje aan Grote Molenbeek, 'de Passerel' wordt veiliger.
Nieuwe verwarmingsketel in serres tuinbouwschool.

27/02/2018

De verwarmingsketel in de GTTS is aan vervanging toe . Kostprijs 125.000 euro...

Nieuwe verwarmingsketel in serres tuinbouwschool.
Mollemstraat wordt fietsstraat.

24/02/2018

Tekst ...De gemeenteraad heeft unaniem goedgekeurd dat de Mollemstraat een fietsstraat wordt. Dit impliceert dat fietsers voorrang hebben op de automobilist. een proefproject ; benieuwd naar het resultaat.

Mollemstraat wordt fietsstraat.
Beleidsmedewerker JEUGD!

2/02/2018

Op woensdag 10 januari 2018 zaten schepen Maarten Mast, secretaris Chris Van den Bossche en jeugdconsulent Tom Vastenavondt samen met een afvaardiging van jeugdhuis ifigineia in verband met de nieuw aan te werven beleidsmedewerker jeugdhuizen. In overleg met het jeugdhuis zijn een aantal afspraken hieromtrent gemaakt:
 De aanwervingsprocedure zal ten vroegste na de gemeenteraad van eind maart kunnen uitgeschreven worden. De komende weken zal de taakomschrijving gemaakt worden, en nadien zal deze teruggekoppeld worden aan het jeugdhuis;
Het is niet mogelijk om iemand van het jeugdhuis in de jury te laten zetelen, Tom kan wel in de jury zitten. Indien het jeugdhuis een suggestie heeft van iemand die bij een andere gemeente werkt en relevant is om in de jury te zitten mag je altijd een suggestie doorsturen;
De beleidsmedewerker zal voor de 3 jeugdhuizen werken, waarschijnlijk zal de verhouding ongeveer 3,5 dagen ifigineia, 1,5 dagen tronk-hauska. Het doel is dat de beleidsmedewerker voornamelijk inhoudelijk zal werken en dus weinig tot geen uitvoerende taken zal uitvoeren;
Vanaf 2018 neemt de gemeente de huur van jh Ifigineia over. Concreet zal er een toelage aan het jeugdhuis gegeven worden om de huur te betalen, als de gemeente rechtstreeks zou huren worden wij huurder en dat willen we niet. Deze toelage zal 3maandelijks aan jh Ifigineia overgeschreven worden;
Zolang de beleidsmedewerker niet aangeworven wordt zal de loontoelage behouden blijven. Deze zal ook 3maandelijks overgeschreven worden.

Beleidsmedewerker JEUGD!
Dierenvriend.

1/02/2018

Het college gaat 1000 stickers 'Red ook ons huisdier' laten maken die aan de voordeur van de woning kunnen worden aangebracht. Zo kan de brandweer zeer snel weten dat in geval van calamiteit er een huisdier aanwezig is , en hopelijk, redden.

Dierenvriend.

Top