Open VLD

Actua en Eddie

Schoolmeubilair.

25/07/2017

Het college heeft zopas zijn goedkeuring gegeven voor het aankopen van schoolmeubilair voor het gemeentelijk onderwijs. De kostprijs: 27.500 euro. Merchtem , onderwijsgemeente!

Schoolmeubilair.
Merchtem, Octopusgemeente!

24/07/2017

Vanaf volgend schooljaar zal aan elke basisschool een OCTOPUS worden geplaatst. Het college wil dit logo aan elke school, welk net dan ook. Je zal dus aan elke basisschool de octopus zien pronken. Stop er dan ook voor...

Merchtem, Octopusgemeente!
GTSM

23/07/2017

Het college heeft de aankoop van verschillende materialen voor de GTSM goedgekeurd. Er wordt 13.000 euro voorzien voor een condenserende stookolieketel, 4 luchtverhitters en een perstang.

GTSM
Jan vertekt op kamp.

21/07/2017

Morgen omstreeks 13.30u vertrekt Jan naar Saint Gerard in de Ardennen voor het KSA- kamp. Hij keek er al weken naar uit , morgen eindelijk het vertrek. Nog enkele stoere blikken naar mama en papa en vanaf dan zich rot amuseren , leren zelfstandig te handelen , mekaar helpen , en zoveel meer dingen die achteraf in het leven nuttig blijken.
Aan alle KSA'ers , maar evenzeer aan de andere jeugdverenigingen ui Merchtem: GENIET en... tot op Merchtem kermis.
foto: archief 2016

Jan vertekt op kamp.
Spaartip: Leve de douche !

20/07/2017

Douchen is al veel spaarzamer dan een bad nemen. Maar met een spaardouchekop bespaar je gemiddeld de helft water en energie tegenover een gewone douchekop. Die verbruikt gemiddeld 10 tot 18 liter water per minuut. Met een spaardouchekop is dat 4 tot 7 liter en is het echt even comfortabel douchen als met een gewone douchekop !

Spaartip: Leve de douche !
1.700 ste vogelnestkastje!

19/07/2017

Vandaag maak ik het 1.700 ste vogelnestkastje. Een heleboel mocht je al de nestkastjes bij mekaar plaatsen! En... toch nog niet genoeg, want de vraag blijft om onze vogeltjes een 'woning' aan te bieden in de tuin , of zelfs op het terras.
Het doet vooral plezier te weten dat ongeveer 80% bewoond is.
Heb je er nog geen? Nu bestellen en ophangen in februari volgend jaar.
Kleine dingen maken een mens gelukkig , ook uw burgemeester.
Op naar '2000'.

1.700 ste vogelnestkastje!
Burgemeester zijn...anno 2017.

18/07/2017

Een burgemeester anno 2017 is fier en trots op zijn gemeente, laat dat duidelijk wezen. Hij/Zij probeert er alles aan te doen om ‘goed te doen’ voor zijn inwoners; hij heeft er alles voor over om de gemeente goed en vlot te doen draaien, in al zijn aspecten. Wat het verschil is met het burgemeesterschap 16 jaar geleden kan ondergetekende nu reeds merken.’ De mensen zijn mondiger geworden.’, hoor je mij niet zeggen; dit klopt niet. ‘De mensen ventileren meer.’; dat klopt wel.
Elke avond zit er in onze mailbox wel een of andere boodschap van een ‘misnoegde’ (of gefrustreerde) burger die zijn ‘vrienden’ in CC of (heimelijk) in BCC zet. Hetzelfde gebeurt via een huis-aan-huis magazine (met de melding 'naam en adres bij de redactie gekend '(maar nooit te verkrijgen!). Deze ‘brave, klagende , burger’ vraagt vaak ‘dadelijk’ een antwoord of dé oplossing voor het probleem of zijn ingenomen stelling. Wanneer je als burgemeester antwoordt dat je het niet zwart/wit mag of kan stellen, volgt een schriftelijke tirade om ongemakkelijk bij te worden.
Antwoord je dat ze je mogen contacteren om het probleem te bespreken, blijft het vaak ‘muisstil’.
Ik prijs me gelukkig dat ik graag het oor te luisteren leg bij mijn bevolking, en dat het merendeel van onze inwoners daar gretig gebruik van maakt. Dat is ook de reden waarom ik met veel plezier en nieuwsgierigheid op zoveel mogelijk evenementen aanwezig tracht te zijn.
Een ander fenomeen waarmee je als beleidsvoerder actueel wordt geconfronteerd zijn de ‘actiecomités’. Hiervoor worden snel enkele ‘oneliners’ de wereld ingestuurd door individu’s, die graag zoveel mogelijk mensen achter zich krijgen , vaak om hun eigenbelang te dienen en NIET dat van de goedgemeenschap. Dikwijls gaat het om ‘mislukte politiekers’ of personen die zich door een politieker (vaak iemand uit de oppositie) laten opzwepen; deze laatste kan de burgemeester dan ‘openbaar’ en met veel volk in de rug, met rug tegen de muur trachten te krijgen of ‘beter nog’ proberen 'af te maken'. De leden van het actiecomité, beseffen pas (veel) later dat ze ‘misbruikt’ zijn; de meesten zijn –gelukkig maar- ook zo eerlijk om je dat komen te zeggen. Pas dan kom je te weten welke ‘smerige stoten’ er zijn gezegd of uitgehaald , om die brave burger achter zijn kar te krijgen… Gelukkig heeft een burgemeester (meestal) een groot hart, en is hij vergevingsgezind
De burgemeester echter, moet ondanks al wat ik hierboven heb aangehaald, nog meer en meer zorgen dat de gemeente blijft draaien en de mensen gelukkig blijven en graag wonen in zijn gemeente.
En nu het ‘goede nieuws’: UW BURGEMEESTER WIL DIT met volle goesting BLIJVEN doen tot het einde van zijn mandaat. En met respect en dank voor de ploeg en burgers die hem daarin steunen. Een ploeg die klaar staat om na 2018 met diezelfde gedrevenheid verder te doen!

Burgemeester zijn...anno 2017.
Spaartip: Vermijd sluipverbruik

17/07/2017

Sluipverbruik kan je energiefactuur doen oplopen met 10%. Schakel de toestellen die je niet gebruikt (tv, hifi, digicorder, dvd, printer, computer, gsm-op-lader) dus helemaal uit en laat ze nooit meer in slaapstand staan !

Spaartip: Vermijd sluipverbruik
Mooie groenten in de volkstuintjes.

15/07/2017

 Dat de volkstuintjes hun ‘vruchten afwerpen’, bewijst zichzelf. Ben je nog niet volledig overtuigd van het kunnen van onze volkstuinierders? Ga gerust een kijkje nemen achter het kerkhof van Merchtem centrum op het  Jozef Stallaertblock.
Elke dag vind je er iemand om van gedachten te wisselen over tuin (en andere zaken).
Het initiatief van 2011 heeft nog steeds veel bijklank. Mijn buurman , Johan , plant zelfs 'samen aankoop van plantjes'.
Bij deze ook een dankwoord aan onze ambtenaar Karin die vanop de bovenste verdieping van het gemeentehuis alles in goede banen leidt, en de voorzitter van de Tuinkabouters , Gust.

 

 

Mooie groenten in de volkstuintjes.
Nog een bushokje bij.

13/07/2017

In kader van 'twee bushokjes per jaar', heeft het college beslist om er een bij te plaatsen op de Nieuwbaan in Peizegem, thv basisschool 'Ten bos'. Droog van en naar school dus!

Nog een bushokje bij.

Top