Open VLD

Actua en Eddie

Koop een sticker!

5/04/2018

Rode Kruis Opwijk/Merchtem krijgt n.a.v. de 14 daagse van het Rode Kruis (van 19 april t.e.m. 3 mei 2018) , toelating om stickers te verkopen op ons grondgebied; Kopen maar!

Koop een sticker!
100 Fietsbeugels

29/03/2018

Naar aanleiding van de aankoop van 100 fietsbeugels die in de gemeente dienen geplaatst te worden hebben wij enkele voorstellen van locaties opgelijst:
 Langensteenweg ter hoogte van huisnummer 35 (zie foto als bijlage - poort gaat weg);
 sporthal onder afdak;
 sporthal aan de ingang waar de fietsstalling nu is voorzien;
 Nieuwstraat gemeentehuis ter hoogte van de bureau van de burgemeester;
 Kerkstraat thv Karrewiel aan de kerkmuur waar huidige staan -
 Peizegem aan de kerk.
Paul Van Den Eynde zal nog eens nakijken en nog enkele locaties doorgeven.
Suggesties: geef een seintje (via mail burgemeester@merchtem.be

100 Fietsbeugels
Eindelijk: August De Boeck MUSEUM

27/03/2018

Het August De Boeckmuseum zal op zondag 22 april worden geopend:
10 uur: Inwandeling van het August De Boeckwandelpad. Vertrek aan het August De Boeckhuis, Reedijk 1. De wandeling (4 km) loopt langs 11 Merchtemse gebouwen of plaatsen die in het leven van de componist een belangrijke rol hebben gespeeld. Nadien is er een receptie die wordt opgeluisterd door het Michel Pieterskwartet. Tijdens de receptie kan een bezoek gebracht worden aan het museum.
14.30 uur: Academische zitting. Gastsprekers: Frank Teirlinck (archivaris van het August De Boeckcomitť en hoofdredacteur van de monografie van De Boeck) en Herman Engels (dirigent). Walter Callaert speelt werk van De Boeck op het restaureerde Van Zeebroeckharmonium dat De Boeck gebruikte als lesinstrument.
Voorstelling van de documentaire over het leven en het werk van de componist en begeleid bezoek aan het museum. Omwille van de beperkte plaats is deze academische zitting enkel voor genodigden (leden van het ere-comitť, leden van de gemeenteraad en het ocmw, pers, schenkers van foto's en documenten, bestuur van de koren en muziekmaatschappijen, ...) toegankelijk.
17 uur: Op zoek naar August De Boeck. Een muziektheatervoorstelling met woordkunstenares Liliane Wilms en het strijkersensemble Cordes en Blue. O.L.V.-Ter-Noodtkerk. Gratis toegang. Na het concert is er in het August De Boeckhuis een receptie (met broodjes) voor de genodigden, de muzikanten en de medewerkers

Eindelijk: August De Boeck MUSEUM
TINY house, wat is dat?

26/03/2018

Omwille van financiŽle, demografische en ideologische redenen kent kleinschalig wonen een opwaartse trend. Hierdoor ontstaan alternatieve woonvormen, een van de meest gekende is het model 'tiny house'. Een tiny house is een woning die op een compacte manier ontworpen en geconstrueerd is. Een efficiŽnte inrichting en kwalitatief materialengebruik maakt het tot een volwaardige woonst waarin permanent verblijven mogelijk is. Tiny houses creŽren op deze manier de mogelijkheid om betaalbaar en duurzaam te wonen. Er bestaan verschillende soorten tiny houses: vaste modellen, mobiele modellen met wielen en modulaire modellen die aanpassingen toelaten

TINY house, wat is dat?

Top