Open VLD

Actua en Eddie

De Romeo's komen naar seniorenfeest 2018.

13/09/2017

Het college heeft beslist om op het seniorenfeest 2018 'De Romeo's' te laten optreden. Onze senioren kunnen zich alvast opwarmen tijdens hun wekelijkse bijeenkomsten. Jammer voor de leden van de VS, die al enkele jaren , niet meer (mogen) komen. Voor deze mensen hoop ik dat hun voorzitter 'van gedacht verandert. MAAR , wat de gemeente betreft : 'IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!!', de uitnodiging volgt.

De Romeo's komen naar seniorenfeest 2018.
Mama Josee wordt 77jaar!

12/09/2017

Straks feest voor de 77ste verjaardag van mijn moeder, Josee Van Kerckhove. Met de GANSE familie, kinderen , schoonkinderen , kleinkinderen en hun 'lieven' gaan we dit vieren! Proficiat mama , en bedankt voor al wat je voor ons en zovele anderen hebt gedaan in de voorbije 77 jaar!

Mama Josee wordt 77jaar!
400 nieuwe stoelen.

11/09/2017

Voor onze gemeentelijke feestzaal in Brussegem zullen 400 nieuwe stoelen worden aangekocht. de huidige stoelen zijn geschikt voor concerten en dergelijke , maar zijn iets te laag om 'op zijn gemak' te kunnen eten aan een tafel. Gezien het hoog aantal eetfestijnen in onze mooie zaal, is deze investering een goede zaak! Raming 10.000 euro.

400 nieuwe stoelen.
Rode lopers komen er weer...

10/09/2017

Het college heeft beslist dat de actie 'Rode loper' tijdens de eindejaarsdagen wordt herhaald.
Er wordt ongeveer 500 meter aan rode loper op de trottoirs in Merchtem centrum aangebracht , voor de etalages. de handelaar betaalt 5 euro per strekkende meter.

Rode lopers komen er weer...
Voor ruim 135.000 euro informaticamateriaal

9/09/2017

Het college heeft beslist om voor ruim 135.000 euro computermateriaal aan te kopen voor de scholen... Investeren in onderwijs ... dragen we hoog in het vaandel.

Voor ruim 135.000 euro informaticamateriaal
Fiets-en voetpaden.

8/09/2017

Het college heeft de firma Geeroms uit Londerzeel aangeduid om voor ruim 70.000 euro voet-en fietspaden aan te leggen en te herstellen. We trachten echt om de zwakke weggebruikers zoveel mogelijk te ‘bedienen’.

Fiets-en voetpaden.
Hotspot!

7/09/2017

Reeds meerdere keren zijn er onregelmatigheden vastgesteld aan het speelpleintje ‘Huttert’. Het college heeft beslist om ook daar een ‘hotspot’ voor onze politie te maken. Verhoogd toezicht zal daar gebeuren!

Hotspot!
Nieuw logo ...

6/09/2017

Het college geeft aan de heemkring Soetendaelle 150 euro die wordt uitgereikt aan de ontwerper van het nieuwe logo (Jeroen Goossens). Van hart proficiat alvast aan de winnaar van de wedstrijd ‘ontwerpen LOGO’.

Nieuw logo ...
Raadzaal 'digitaal'

5/09/2017

Het college heeft 10.000 euro voorzien om de raadzaal van het gemeentehuis te voorzien van digitale schermen. Dit maakt het volgen van de gemeenteraad (nu digitaal voor alle raadsleden) makkelijker. Tevens zullen uiteenzettingen worden geprojecteerd op de nieuwe schermen.

Raadzaal 'digitaal'
Onkruiddagen in Merchtem.

4/09/2017

Merchtem gaat gemeentelijke onkruiddag organiseren op zaterdag 9 september 2017. Sedert 1 januari 2015 mogen openbare besturen geen pesticiden meer gebruiken. Er wordt in Merchtem reeds geruime tijd geparticipeerd op de nieuwe wetgeving via niet-chemische onkruidbestrijding. De alternatieve manier van onkruidbestrijding zorgt ervoor dat er meer onkruid staat of dat het langer blijft staan. Aangezien de gemeentediensten geen chemische onkruidverdelgers mogen gebruiken is het een zware bezigheid om onkruid op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Het is een hele klus om alle Merchtemse wegen en voetpaden onkruidvrij te houden. Daarom een oproep aan de Merchtemse inwoners. De gemeente zorgt voor het schoonvegen van de de wegen, maar vraagt de inwoners om het openbaar domein voor hun deur schoon en onkruidvrij te houden. De voorstellen die door de milieudienst worden bekeken: koppelen aan een fotowedstrijd per buurt/straat, vooraf in te schrijven. met als oofdprijs: buurtcheque "100% onkruidvrije buurt" -, eventueel straatnaambordje laten maken (of stickers), voor elk deelnemend gezin, voorbeeld: gratis GFT-zak/ of tuinhandschoenen/ of een gadget... af te halen op het gemeentehuis of bibliotheek. De concrete inhoud wordt via de website bekend gemaakt.
Inmiddels blijft de gemeente hopen dat de biologische onkruidverdelger op basis van pelargonium acid door de bevoegde overheid wordt erkend...

Onkruiddagen in Merchtem.

Top