Open VLD

Actua en Eddie

Beleidsmedewerker JEUGD!

2/02/2018

Op woensdag 10 januari 2018 zaten schepen Maarten Mast, secretaris Chris Van den Bossche en jeugdconsulent Tom Vastenavondt samen met een afvaardiging van jeugdhuis ifigineia in verband met de nieuw aan te werven beleidsmedewerker jeugdhuizen. In overleg met het jeugdhuis zijn een aantal afspraken hieromtrent gemaakt:
 De aanwervingsprocedure zal ten vroegste na de gemeenteraad van eind maart kunnen uitgeschreven worden. De komende weken zal de taakomschrijving gemaakt worden, en nadien zal deze teruggekoppeld worden aan het jeugdhuis;
Het is niet mogelijk om iemand van het jeugdhuis in de jury te laten zetelen, Tom kan wel in de jury zitten. Indien het jeugdhuis een suggestie heeft van iemand die bij een andere gemeente werkt en relevant is om in de jury te zitten mag je altijd een suggestie doorsturen;
De beleidsmedewerker zal voor de 3 jeugdhuizen werken, waarschijnlijk zal de verhouding ongeveer 3,5 dagen ifigineia, 1,5 dagen tronk-hauska. Het doel is dat de beleidsmedewerker voornamelijk inhoudelijk zal werken en dus weinig tot geen uitvoerende taken zal uitvoeren;
Vanaf 2018 neemt de gemeente de huur van jh Ifigineia over. Concreet zal er een toelage aan het jeugdhuis gegeven worden om de huur te betalen, als de gemeente rechtstreeks zou huren worden wij huurder en dat willen we niet. Deze toelage zal 3maandelijks aan jh Ifigineia overgeschreven worden;
Zolang de beleidsmedewerker niet aangeworven wordt zal de loontoelage behouden blijven. Deze zal ook 3maandelijks overgeschreven worden.

Beleidsmedewerker JEUGD!
Dierenvriend.

1/02/2018

Het college gaat 1000 stickers 'Red ook ons huisdier' laten maken die aan de voordeur van de woning kunnen worden aangebracht. Zo kan de brandweer zeer snel weten dat in geval van calamiteit er een huisdier aanwezig is , en hopelijk, redden.

Dierenvriend.
Schande!

31/01/2018

Maandagmorgen was het gemeentehuis op 4 plaatsen beklad met pamfletten (zie foto). Naast de toegangsdeur, een raam en de garagepoort werd zelfs de berichtenkast voor overlijdens niet gespaard. Ik vind dit degoutant en er is dan ook klacht neergelegd bij de lokale politie. Mocht dit het werk zijn van een (nieuwe) politieke partij , is deze manier van campagne voeren absoluut te verwerpen. 's Avonds werd het RUP St Jansstraat aanvaard op de gemeenteraad, zonder één tegenstem...

Schande!
Lijst#1785

29/01/2018

Gisteren is de naam van onze nieuwe lijst bekend gemaakt: Lijst#1785. Alle info hierover kan je vinden op de gloednieuwe site "www.lijst1758.be".

Lijst#1785
Geboortepremie: wijziging !

28/01/2018

Vanaf 2018 wordt er bij een geboorte een Merchtemse shopper geschonken ter waarde van 50 euro. Dit zal per maand gedaan worden via schrijven aan de ouders. De financiële dienst zal het aangepaste reglement agenderen op de gemeenteraad van januari. Dit reglement gaat dan in vanaf februari dus kan niet voor 2017 gebruikt worden. Voor 2017 is er een oplossing.

Geboortepremie: wijziging !
Vuilbakjes op de herentoiletten

25/01/2018

Het college heeft beslist om op alle herentoiletten vuilbakjes aan te brengen om hygiënische redenen. Meer en meer mannen (en vrouwen) hebben stomamateriaal en/of dienen (volwassen)luiers te dragen. Daarom hebben we beslist vuilbakjes in de herentoiletten aan te brengen; bij de dames is dit al lang het geval (voor de maandverbanden). Dit zal gebeuren in alle gebouwen van de gemeente.

15.000 euro te verdienen!

23/01/2018

Het college heeft voor 15.000 euro toelagesn aan de jeugdverenigingen goedgekeurd. de jeugdverenigingen haden elke zater- en zondag een 6 tal vuilzakken zwerfvuil op in het centrum van Merchtem. Mooi initiatief! Centjes goed meegenomen.

15.000 euro te verdienen!
Kroegentocht!

21/01/2018

30 april wordt een heuse 'feestavond' met de 'kroegentocht' (1 mei is iedereen thuis). Gratis toegang voor iedereen; toffe optredens in alle deelnemende cafés. Kortom : 'De perfecte start van een mooi weekend'. Ook het August De Boeckhuis wordt als 'Jazz café' opgenomen in het circuit.

Kroegentocht!
Afvalzak niet dichtplakken!

18/01/2018

Op regelmatige tijdstippen stellen we vast dat sommige inwoners nog dichtgeplakte restafvalzakken buiten zetten, niettegenstaande onze communicatie via de ID-krant van Intradura van oktober 2017 om deze werkwijze niet meer toe te passen.
Het ophalen van dichtgeplakte restafvalzakken door onze laders resulteert in ernstige rugklachten en brengt het welzijn van onze mensen in gedrang.
Uit de talrijke telefonische contacten door onze dispatching met de inwoners over de gestelde problemen, stellen we vast dat iedereen begrip heeft voor deze situatie en bereid is om de restafvalzakken met “gewone lus” buiten te zetten.
We zijn ervan bewust dat een eenmalige communicatie onvoldoende is om elke inwoner te bereiken. In de komende weken starten er sensibiliseringsacties op door onze dienst afvalpreventie en duurzaamheid . Deze campagnes, gekoppeld aan een systematische communicatie vanuit jullie diensten, moeten ervoor zorgen dat elke burger vanaf 1 april 2018 restafvalzakken met geknoopte flappen buiten plaatsen.
We danken jullie van harte voor jullie medewerking.

Afvalzak niet dichtplakken!
IT ten top!

17/01/2018

Het totale gunningsbedrag voor IT materiaal voor onze gemeentescholen bedraagt 41.437,39 euro excl. btw of 50.139,24 euro incl. 21% btw.

IT ten top!

Top