Open VLD

Actua en Eddie

Spaartip: Kies voor groene energie.

3/08/2017

Heb je ook al eens gedacht aan milieuvriendelijke energieproductie? Er zijn hiervoor tal van premies te krijgen. Zo verdien je de aanschaf van zonnepanelen,een zonneboiler of een warmtepomp binnen de kortste keren terug op je energiefactuur! Kijk snel op www.energiesparen.be. zeg dat 'Bartje' het gezegd heeft...

Spaartip: Kies voor groene energie.
Drink (kraantjes)water...

30/07/2017

  Dit is een sensibiliseringscampagne van de Watergroep.
De sensibiliseringscampagne is gericht naar verschillende doelgroepen en bestaat uit het laten tekenen van een charter, technische ondersteuning van de drinkwaterfontijntjes, men kan de financiële besparing berekenen als je kraantjeswater drinkt i.p.v. water uit flessen.
Het gemeentepersoneel geeft alvast het goede voorbeeld.

 

Meer info: www.drinkraantjeswater.be

Drink (kraantjes)water...
Slim zonnen...

28/07/2017

De zon geeft energie en dat is natuurlijk gezond! Maar overmatige blootstelling aan de zon kan ook nadelige gevolgen hebben voor de huid en is dé grote boosdoener van huidkankers en huidveroudering. Zon daarom met mate en bescherm je voldoende.
Tips
• Smeer rijkelijk en regelmatig in met een waterbestendige zonnecrème met hoge zonnefactor! Zeker om de 2 uur, bij hevig zweten of nadat je uit het water komt.
• Breng de zonnecrème aan 20 à 30 min vóór je in de zon gaat.
• Vermijd de zon op de heetste uren (tussen 11u en 15u) van de dag.
• Draag beschermende kledij (droge T-shirt), een zonnebril met UVA/UVB bescherming en een zonnehoedje.
Vermijd overmatige blootstelling aan de zon.
• Baby’s jonger dan 1 jaar hou je best uit de zon.
• Let op de vervaldatum van zonnecrème en vervang elk jaar je zonnecrème. Gooi oude restjes weg.
• Drink voldoende water.
Ben je toch verbrand? Dan zijn er toch heel wat manieren om je klachten te verlichten:
• Een licht verbrande huid is rood en kan pijnlijk en warm aanvoelen. Ga direct uit de zon als je merkt dat je aan het verbranden bent en koel je huid met een lauwe douche, bad of natte doeken of kompressen.
• Smeer je daarna in met een aftersun of bodylotion. Ze hydrateren de droge huid.
• Last van blaren? Raadpleeg dan zeker je huisarts.
• Blijf als je last hebt van hoofdpijn lekker binnen in een koele ruimte en zorg ervoor dat je genoeg drinkt.
Meer info vind je terug op www.slimzonnen.be

Slim zonnen...
Christoff voor iedereen toegankelijk.

27/07/2017

Het college heeft beslist om voor het optreden van Christoff, op zaterdag 26 augustus ek (Merchtem kermis) een speciale plaats voor rolstoelpatiënten te voorzien. IEDEREEN genieten van deze fantastische zanger! Daarna geeft dJ Joost het beste van zichzelf!

Christoff voor iedereen toegankelijk.
Havicrem steunt G voetbal.

26/07/2017

Elk jaar schenkt Havicrem een bedrag van minstens 750 euro aan een goed doel per aangesloten gemeente. Dit komt uit de gerecupereerde materialen na crematie.
Dit jaat gaat het bedrag naar het het G-voetbal in onze gemeente. Koninklijke Hoger Op Wolvertem- Merchtem stelt op donderdagavond 24 augustus om 18u zijn G-ploeg voor . Dit gebeurt in de aanloop van de match KHOWM tegen Eendracht Aalst.

Havicrem steunt G voetbal.
Schoolmeubilair.

25/07/2017

Het college heeft zopas zijn goedkeuring gegeven voor het aankopen van schoolmeubilair voor het gemeentelijk onderwijs. De kostprijs: 27.500 euro. Merchtem , onderwijsgemeente!

Schoolmeubilair.
Merchtem, Octopusgemeente!

24/07/2017

Vanaf volgend schooljaar zal aan elke basisschool een OCTOPUS worden geplaatst. Het college wil dit logo aan elke school, welk net dan ook. Je zal dus aan elke basisschool de octopus zien pronken. Stop er dan ook voor...

Merchtem, Octopusgemeente!
GTSM

23/07/2017

Het college heeft de aankoop van verschillende materialen voor de GTSM goedgekeurd. Er wordt 13.000 euro voorzien voor een condenserende stookolieketel, 4 luchtverhitters en een perstang.

GTSM
Jan vertekt op kamp.

21/07/2017

Morgen omstreeks 13.30u vertrekt Jan naar Saint Gerard in de Ardennen voor het KSA- kamp. Hij keek er al weken naar uit , morgen eindelijk het vertrek. Nog enkele stoere blikken naar mama en papa en vanaf dan zich rot amuseren , leren zelfstandig te handelen , mekaar helpen , en zoveel meer dingen die achteraf in het leven nuttig blijken.
Aan alle KSA'ers , maar evenzeer aan de andere jeugdverenigingen ui Merchtem: GENIET en... tot op Merchtem kermis.
foto: archief 2016

Jan vertekt op kamp.
Spaartip: Leve de douche !

20/07/2017

Douchen is al veel spaarzamer dan een bad nemen. Maar met een spaardouchekop bespaar je gemiddeld de helft water en energie tegenover een gewone douchekop. Die verbruikt gemiddeld 10 tot 18 liter water per minuut. Met een spaardouchekop is dat 4 tot 7 liter en is het echt even comfortabel douchen als met een gewone douchekop !

Spaartip: Leve de douche !

Top