Open VLD

Actua en Eddie

Poetsmachine GTSM

16/11/2017

Het college heeft de goedkeuring gegeven voor de aankoop van een nieuwe poetsmachine voor GTSM. Er is een bedrag van 2.500 euro mee gemoeid.

Poetsmachine GTSM
Nieuwe zeilen voor onze kiosk.

15/11/2017

Het college heeft de goedkeuring gegeven voor nieuwe 'zwarte' zeilen voor de gemeentekiosk. Deze zullen met de nieuwjaarsdrink voor het eerst te zien zijn. Het gaat over een bedrag van 8.500 euro.

Nieuwe zeilen voor onze kiosk.
Akkervogels

14/11/2017

De akkervogels zijn de laatste jaren enorm in aantallen achteruit gegaan. Er zouden tot 90% minder akkervogels zijn. Via het RLGC worden er reeds projecten georganiseerd om deze vogels te beschermen door graanvelden gedeeltelijk te laten staan, zodat deze vogels in de winter eten genoeg hebben.
Tevens voorziet het PPS (Provinciaal Prioritaire Soorten) dat akkervogels voor Vlaams Brabant in het algemeen en de veldleeuwerik in het bijzonder voor Merchtem aandacht moeten krijgen. Wij doen met de GNOP hier reeds 3 jaar aan mee en dit met mooie resultaten.

De landbouwer / particulier die hieraan meewerkt, krijgt per hectare 1.230 euro min de kosten van zaaigoed en/of eventueel laten ploegen door een landbouwer indien het een particulier betreft.

Akkervogels
Investeren in onderwijs.

13/11/2017

Het college heeft zijn goedkeuring gegeven voor de aankoop van bankschroeven en hulpstukken voor de Gemeentelijke Technische tuinbouwschool en GTSM. Het voorziene bedrag is 7000 euro.

Investeren in onderwijs.
Vingerafdruksysteem voor AMOW

11/11/2017

Op het politiecollege van zone AMOW is beslist om een nieuw vingerafdruksysteem aan te kopen. Hierdoor kunnen de vingerafdrukken van mensen die worden aangehouden door onze politiemensen, worden verspreid via een databank in gans BelgiŽ (en bij uitbreiding Europa). We hebben hiervoor 46.000 euro over.

Vingerafdruksysteem voor AMOW
Wapenstilstand.

10/11/2017

Het wordt een traditie dat ik de Kinderburgemeester aan het woord laat om de 11-november toespraak tot alle genodigden te richten.
Dit is ook dit keer het geval. Hij zal zijn speech voorlezen voor de receptie op het gemeentehuis en daarna komt kersvers voorzitter van de Merchtemse Oud Soldaten, Paul Van Den Eynde aan de beurt.
Na de optocht -over markt-zullen we ook samen de bloemen neerleggen aan het standbeeld van de Onbekende Soldaat op de Krekelendries. Een 200 tal mensen gaan mee in de optocht, voorgegaan door de kindergemeenteraadsleden en muzikaal begeleid door de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia.

Wapenstilstand.
Beperkter 'Lossen en Laden' in centrum.

9/11/2017

Op voorstel van schepen Elpers zal het reglement van 'Lossen en laden' in het centrum van de gemeente worden aangepast. Dit zal niet meer mogen op zaterdag en enkel tussen 10.30u en 14.30u. Vroeger kon dit van 9.30u tot 15.00u.

Beperkter 'Lossen en Laden' in centrum.
Tonnenmaatbeperking Drielindenbaan.

8/11/2017

Op voorstel van Julie Asselman zal een tonnenmaatbeperking van 3.5 ton worden opgelegd voor het verkeer op de Drielindenbaan richting Mollem , vanaf Sleewagen. Door de kilometerheffing en GPSgebruik wordt deze baan overbelast door zware vrachtwagens. het levert tevens gevaarlijke verkeerssituaties op , vooral voor de zwakke weggebruiker.
Het college legt het voorstel voor aan de gemeenteraad van deze maand.

Tonnenmaatbeperking Drielindenbaan.
Ossel: 'OfficŽle Kerstmarkt van Merchtem'.

7/11/2017

Het college heeft vorig jaar al beslist om de kerstmarkt in Ossel te beschouwen als de 'OfficiŽle Kerstmarkt van onze gemeente'. U bent alvast uitgenodigd op 'tweede kerstdag (26/12) ek.

Ossel:  'OfficŽle Kerstmarkt van Merchtem'.
Vogels voederen!

6/11/2017

Met de gure wintertoestanden in het verschiet kunnen de vogeltjes zich best goed 'volproppen' met energie. Jij kan door eenvoudige zaken onze gevederde vrienden helpen. Je kan heel veel variŽteit in voedsel aanbieden: brood, noten, zaad, vetrepen , appels en combinaties (vb vetbollen).
Wanneer er geen sneeuw ligt is water ook welgekomen. bij sneeuw nemen de vogels deze in de bek en 'maken er water van'.
Wanneer u nestkastjes in de tuin hebt hangen , is een aantrekkelijke maaltijd alvast een uitnodiging om terug te komen en een familie te stichten in uw tuin.

Vogels voederen!

Top