Open VLD

Actua en Eddie

Antoon de troubadoer op Reedijk

2/10/2017

Het college heeft 'Antoon de Troubadoer' vastgelegd om op dinsdag van kermis 2018, op de Reedijk te komen zingen. Meezingen wordt de boodschap tijdens en de ezelsprijskamp!

Antoon de troubadoer op Reedijk
Geboortelaan wordt zaterdag aangeplant.

2/10/2017

De begroeing aan fietsroute Leireken is aan vernieuwing toe. Langs de akkers worden er hagen aangeplant die door de gemeente onderhouden worden met behulp van een klepelmaaier. Deze hagen kunnen goede windschermen vormen op deze toch wel winderige plek voor fietsers en voetgangers. Doordat hagen een afscherming bieden tegen de wind, worden er achter deze hagen warmere zones gecreëerd worden. .
Deze aanplanting zal worden gebruikt als geboortelaan voor de kinderen geboren in 2015.
Natuurpunt Merchtem zal samn met de ouders de hagen aanplanten . Deze aanplantingen gebeuren thv de fietsroute en de gracht.
De graafwerken wordenuitgevoerd door de gemeente.
De leerlingen van de tuinbouwschool namen een deel van de aanplantingen voor zich als een mooie praktische oefening.
Totaal bedrag: 4500 euro.

Geboortelaan wordt zaterdag aangeplant.
Klemtoonverlichting uit op 'Nacht van de Duisternis'.

2/10/2017

  Tijdens het weekend van 14 oktober blijft het ’s avonds in Merchtem gedeeltelijk donker. Merchtem organiseert op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde de 20e Nacht van de Duisternis. De initiatiefnemers willen op die manier duidelijk maken dat Vlaanderen niet rationeel omspringt met verlichting. Onze openbare ruimte wordt te veel en te fel verlicht.

 

Te veel verlichting is niet zonder gevolgen. Het zorgt voor energieverspilling. Gemeenten kunnen geld besparen door minder te verlichten en dragen op die manier ook bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. De argumenten van 'meer diefstal' en 'onveiligheid' vinden we echter primordiaal .
Het bestuur opteert dus enkel om de openbare gebouwen even minder in de schijnwerper te zetten. NIEMAND hoeft zich hieraan te storen, én het gebeurt gratis (alle verlichting uitschakelen kost ruim 16.000 euro (alstublieft).
Realisme is nog steeds een goede basis om beslissingen te nemen...

Klemtoonverlichting uit op 'Nacht van de Duisternis'.
Kom naar 'Dag van de klant'

29/09/2017

Morgen word je verwend door de lokale handelaars naar aanleiding van de 'Dag van de Klant'. Spring gerust eens binnen bij deze mensen, een leuke attentie krijg je alvast! Inderdaad, met medewerking van het gemeentebestuur, of wat had je gedacht...

Kom naar 'Dag van de klant'
Begraafmateriaal.

28/09/2017

De opdracht “Aankoop van begraafplaatsmateriaal ” wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder, zijnde de gespecialiseerde onderneming Honor, Palmpolstraat 88 te NL-1327 CJ Almere, tegen het nagerekende en verbeterde inschrijvingsbedrag van 6.575,00 euro exclusief btw of 7.955,75 euro inclusief 21% btw; het gaat om een constructie die belet dat een begraafput zou invallen na het grven.

Begraafmateriaal.
6 nieuwe 3D printersvoor GTSM

27/09/2017

De opdracht “Aankoop van 6 x 3D printers voor de GTSM” wordt gegund aan de laagste bieder, zijnde Nolimeds, Voistraat 21 te 9420 Erpe-Mere, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van 8.878,98 euro; 3D printen is inzetten op de toekomst. onze Technische school is koploper in innoveren!

6 nieuwe 3D printersvoor GTSM
Ratten.

26/09/2017

De opdracht “Aankoop van verdelgingsmiddelen” wordt gegund aan de gespecialiseerde onderneming met de economisch meest voordelige (prijs/kwaliteit) offerte, zijnde bvba De Proft Agrotechnie, Koeweidestraat 33 - Industriezone C te 1785 Merchtem, voor een maximumbedrag van 8.264,46 euro exclusief btw of 10.000,00 euro inclusief 21% btw;

Ratten.
Bonus politiezone wordt dadelijk geïnvesteerd.

25/09/2017

Het college heeft beslist om de financiële meevaller van d politiezone , een minder uitgave van 119.000 euro rechtstreeks te investeren in verkeersveiligheid in de gemeente:
• vaste verkeerslichten Wolvertemsesteenweg
• camerabewaking bij hot spots
• snelheid informatieborden
• veilige schoolomgevingen
Merctem, veilig(er)!

Bonus politiezone wordt dadelijk geïnvesteerd.
Terug uit Japan.

23/09/2017

Beste lezer, hier ben ik (opnieuw). Pas terug uit Japan (Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima,...).
Een heel leerrijke ervaring waarover ik u graag wil berichten Bij deze nog eens een woord van dank aan mijn waarnemend burgemeester , Steven Elpers, die de taak feilloos op zich heeft genomen.
De belangrijkste dingen die ik zal onthouden ivm Japan zijn:
*zeer stipte timing ivm vergaderen , uitstappen , enz (tot op de minuut juist);
*alle dagen 'rauwe vis'...
*uiterst propere straten , zelfs in Osaka, een stad met 8 miljoen inwoners.
*ongelooflijk nauwkeurig respecteren van de wegcode in het verkeer.
*fietsers en voetgangers op een fiets-voetpad; geen aparte fiets-en voetpaden
*de schoenen uitdoen voor elk restaurantbezoek of bezoek aan één van de zovele Boedhatempels
*na een vergadering met 'nieuwe' actoren , worden kleine geschenkjes overhandigd , die je pas thuis mag openmaken
*snuiten van de neus,niezen mag nooit aan tafel
*dresscode: donker kostuum met wit hemd; een das wordt er gedragen vanaf 1 oktober (verplicht)
*Het internationale gezelschap dat enorm is meegevallen.
*het uurverschil van 7u (later), vraagt wel wat aanpassingsvermogen.
* 'skypen' is gewoon fantastisch.
Conclusie: mooi land , speciale cultuur maar... België en bij uitstek Merchtem blijft de top!...

Terug uit Japan.
Japan.

17/09/2017

Beste bezoeker, wanneer je dit leest ben ik in Japan (Tokyo). Een weekje maar, voor professionele maar ook ontspannende , toeristische doeleinden. Tijdens mijn afwezigheid is Steven Elpers waarnemend burgemeester. Je kan hem bereiken op 0474942212 Dagelijks skype ik met Marleen en Jan jr. Indien, jullie iets 'dringend' te melden hebben , kan ik via haar op de hoogte worden gebracht. Tot zaterdag ek, Eddie

Japan.

Top