Open VLD

Actua en Eddie

DUK op nieuwjaarsdrink2018.

26/04/2017

DUK zal op de nieuwjaarsdrink van het nieuwe jaar 2018 de gastgroep zijn om het nieuwe jaar swingend in te zetten. het college hoopt met deze authentieke Merchtemse groep een spetterend nieuw jaar in te zetten samen met de ganse bevolking. Mijn laatste jaar als burgemeester moet onvergetelijk worden voor iedereen die er zin in heeft!

DUK op nieuwjaarsdrink2018.
Advies landbouwraad!

25/04/2017

Tijdens de landbouwraad van 28 maart 2017 werd een alternatief voorgesteld voor de 'tractorsluis'. De landbouwraad stelt een proefopstelling voor met overrijdbare paaltjes. Landbouwvoertuigen en hulpdiensten kunnen ongehinderd over deze paaltjes rijden. Gewone bestuurders van personenwagens kunnen in theorie ook over deze paatjes rijden, maar zouden dit door het afschrikeffect van de paaltjes minder doen. De proefopstelling zou komen ter hoogte van Jefke Sergoygne (Terspelt) richting recyclagepark.
Het college gaat akkoord om een proefopstelling met overrijdbare paaltjes toe te staan ter hoogte van de Koeweidestraat en de vijfsprong in Brussegem.
Hiermee bewijst het college de adviesraden 'au serieux' te nemen. Nog van dat !

Advies landbouwraad!
Merchtem : HARTVEILIGE gemeente.

24/04/2017

Rode Kruis Vlaanderen wil onze inwoners de kans geven om te leren reanimeren met het gebruik van een AED. Door het aanbieden van opleidingen en de aanwezigheid van één of meerdere AED's kan de gemeente hartveilig worden. Sinds 2014 hebben al 149 steden en gemeenten ingetekend op het project Hartveilig.
De collega's van de lokale Rode Kruisafdeling (Opwijk)komen het Hartveiligproject graag voorstellen aan de gemeente.
Het college heeft zijn medewerking en toezegging bevestigd!

Merchtem : HARTVEILIGE gemeente.
Geboortelaan ingehuldigd.

23/04/2017

De 10 de geboortelaan thv Kemmeken is ingehuldigd. 90 jongens en 72 meisjes geboren in 2015 staan mooi vermeld op het inhuldigingsbord. Met dank aan de ouders, Tuinbouwschool en Natuurpunt voor het aanplanten!

Geboortelaan ingehuldigd.
De Romeo's komen zingen voor onze senioren.

22/04/2017

Het seniorenfeest 2018 belooft opnieuw een topper te worden. het college heeft het programma vastgelegd: John Dennis, DE ROMEO'S en DJ Staf zullen onze gasten zijn. Na de editie met Willy Sommers , dit jaar, belooft de sporthal ook in 2018 uit zijn dak te gaan! Mijn laatste seniorenfeest als burgemeester is er een om naar uit te kijken...

De Romeo's komen zingen voor onze senioren.
Voor 85.000 euro groen.

21/04/2017

U leest het goed: de gemeente zal dit jaar voor 85.000 euro nieuwe planten , bomen en heesters aankopem om aan te planten in onze gemeente. Terwijl in vele omliggende gemeenten op de aanplantingen en onderhoud van het groenpatrimonium wordt bespaard, investeren wij. Merchtem, altijd een buitenbeentje zeker ?!

Voor 85.000 euro groen.
Hout wordt openbaar verkocht.

20/04/2017

De gemeente beschikt over een aanzienlijke houtvoorraad. Het college heeft beslist dit hout openbaar te verkopen in verschillende loten. De openbare verkoop van de hout-loten gaat door dit voorjaarin de technische loods in de Koeweidestraat.

Hout wordt openbaar verkocht.
Boerenmarkt op Jaarmarkt Brussegem.

18/04/2017

Op vraag van het jaarmarktcomité van Brussegem zal de boerenmarkt (die tweewekelijks doorgaat op het Mieregemplein) ook aanwezig zijn op de jaarmarkt van Brussegem-kermis. Deze gaat door op zaterdag 3 juni ek. Allen daar naartoe!

Boerenmarkt op Jaarmarkt Brussegem.
Borstelen van straten...

17/04/2017

Het college heeft beslist om 30.000 euro vrij te maken voor het borstelen van straten, straatgoten en voetpaden. een prijsvraag zal worden uitgeschreven. 'Merchtem Proper'.

Borstelen van straten...
Het Rode Kruis doet 14-daagse

16/04/2017

Het college heeft 'Het Rode Kruis' toelating gegeven om gedurende de periode van 27 april tot 14 mei, stichers te verkopen. Dit zal gebeuren aan de verkeerslichten en 'huis-aan-huis'.
Succes!

Het Rode Kruis doet 14-daagse

Top